Alçak Basınç
Buradasınız: Anasayfa / Hi̇zmetleri̇mi̇z
ALÇAK BASINÇ
ALÇAK BASINÇ

Alçak Basınç

 

Bir merkez olarak adlandırılan alçak basınç, etrafındaki alanların basınç düzeyine göre daha düşük bir seviyede olan alanlara verilen bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alçak basınç alanlarına maruz kalan bölgelerde, en önemli faktör rüzgar faktörüdür. Rüzgar, havada bulunan atmosferin daha üst kısımlarına doğru yükselen bir grafik çizmektedir.

 

 Bunun anlamı ise; havanın yerin sıfır noktasından gökyüzüne doğru yükselmesi anlamına gelmektedir. Bu tarz hava hareketlerinin yaygın olduğu alanlara da siklon bölgesi adı verilmektedir. Böyle alanlarda havanın hareketliliği, alçak basıncın bulunduğu merkez noktaya doğru olmaktadır. Bu merkezde de hava olduğundan daha da yukarıya başlayacaktır.

 

 Hava ise içinde bulunduğu durumdan dolayı, sürekli olarak yüksek olan basınç alanından alçak olan basınç alanına doğru hareketlilik gösterecektir. Alçak basınç alanlarına maruz kalan bölgelerde esen rüzgar her zaman sert rüzgarlardır.

 

 Alçak Basınç Alanının Kavramı Ne Anlama Gelmektedir?

 

 Alçak basınca sahip olan bir yer belli bir düşük seviyede bar'ın altı olarak tanımlanmaktadır. Bu alanlarda esecek olan rüzgarlar oldukça serttir.

 

 Alçak Basınç Özelliğinin Kullanım Alanları

 

 Endüstrinin birçok alanında yaygın olarak kullanılan alçak basınç özelliği, özellikle alüminyum malzemelerde de kullanılmaktadır. İnşaat sektörünün haricinde, otomotiv sektöründe, ambalaj sektöründe ve elektronik sektöründe de kullanılmaktadır. Alüminyum malzemesinin otomotiv sektöründe kullanımı ve ilgili araçların ağırlıklarını azaltmasının yanında doğanın ve çevreninde korunmasına yardımcı olmaktadır.

 

 Alüminyum döküm üretimi %85' lik bir oran ile basınçlı döküm prosesleri kullanılarak yapılmaktadır. Bu tarz üretimlerin de %80' lik bir dilimini otomotiv sektörü oluşturmaktadır. Bu sektörde kullanılan alçak basınç döküm yöntemi, kalıpların altında yer alan hava basıncının, kontrollü bir şekilde metalin üzerine basıncı uygulaması sonucu kalıbın doldurulması anlamına gelmektedir. Bu alçak basınç yöntemiyle yapılan uygulamaların sağladığı bazı avantajlar vardır. Bu avantajları açıklayacak olursak;

 

 - Oluşturulan bariyerlerin ve kalıpların eşit bir şekilde doldurulmasını sağlar.

 - Kontrollü bir şekilde ısı transferinin gerçekleşmesine yardımcı olur.

 - Daha iyi seviyede bir yüzey kalitesinin oluşmasını sağlar.

 - Bu yöntemin uygulandığı kalıpların daha uzun süre dayanmasını sağar ve dayanıklılık ömrünün uzamasına yardımcı olur.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın